fredag 2 december 2011

Sista dagen!

Det är hett idag. Och det är andra december. Galet! Och idag har vi gjort vår sista dag med Kalyx, och sista dagen i Perth.. Också lite galet. Tack Kalyx för allt, och tack erth och hela Western Australia för allt! Imorgon far vi mot en ny stat, en ny tidzzon och en ny stad! Majoriteten av folk vi har pratat med säger att Adelaide är en riktigt tråkig stad ("Värre än Perth!", "City of churches...", "Adelaide, gahaha!", osv...), men det gör inget. Det är ett steg på vår resa, något nytt och jag känner mig ganska klar med Perth nu, så det ska bli spännande att upptäcka något nytt! Även om det blir lite som att börja om poå ruta ett. Men det är så det är att resa runt! Och det där om att Adelaide ska vara tråkigt, vi får väl helt enkelt motbevisa dem! Det känns som att det kommer hända så mycket när vi är där, (jul, födelsedag, nyår) plus att vi har jobb, plus att jag har saker jag vill göra där (Kangaroo island, Uluru, Great Ocean Road, mm), plus att Marcus kommer (Cattis Marcus för de som inte vet :)), så det finns saker att fylla tiden med. Om inte så kan vi ju se fram emot Melbourne i början av januari!
     Vi jobbade varken i tisdags eller i onsdags. I tisdags gick vi på stan hela dagen och jag unnade mig två klänningar "to die for"! :D Modetips till sommarn kanske: klänningar/kjolar/tröjor/klädesplagg som är längre i bak och kortare i fram, typ en kjol som visar knäna men når till vaderna/anklarna i bak. Jättestort här och jag är nu en stolt ägare av en sådan klänning! Åt på "Miss Mauds" också, en (ganska dyr) svenskinspirerad matkedja som finns här i Perth. Jag åt en räkmacka och så en prinsesstårtbit på det också (mmm) och så såg vi på Therese Alshammar komma tvåa i nåt mästerskap samtidigt. En australiensiska vann...

Nedervåningen på Murray St Mall. Som Hötorgshallen fast på australiensiska.
I onsdags tog iaf jag sovmorgon länge, sedan åkte vi en kortis till Fremantle och såg den lilla "staden" när solen var framme. Och så igår och idag så har vi alltså jobbat. Vi har tvättat totalt två bilar, insida och utsida, (stora, mycket smutsiga och vita (!) utes...) och så har vi sorterat glasfiberpinnar, vilket tog en tvåtredjedelsdag.. Min arm sved efter alla små stickor efter det. Att jobba i själva "sheddet"/skjulet (en stor lokal bara...) var olidligt varmt, men att jobba i närheten till vattenslangen ute i friska luften var lite bättre, men fortfarande hett... Och det är december, som sagt. Sommar!

Nytvättad Toyota Muster till vänster, nytvättad Toyota Hilux till höger.
Ikväll så ska vi packa (Flygpacka! Betydligt mer komplicerat än vanlig packning, man måste tänka mer!), äta på Han's café (en restaurang/take-away-ställe som vi ätit på förut och som vi planerat att äta på igen länge, så vi avslutar storstilat med supergod take-away ikväll!) och så förmodligen hänga lite med Johannes från Sverige. Vi kanske möts igen i Melbourne i januari, tillsammans med massa andra svenska människor som skulle komma ner! det skulle vara kul! 
     Sen måste vi sova i alla fall, transporten till flygplatsen, som vi bokade idag, hämtar upp oss runt kl 4.40, sen är vi vid flygplatsen kl 6.00 och så flyger vi kl 8.10. Sen börjar nästa äventyr! :D

PS: Vi har tjänat drygt 22000kr efter skatt hos Kalyx... KATCHING!!! :D :DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar