fredag 23 september 2011

Baktankar

Här är vår väldigt grova plan på hur vi kommer spendera vår tid i Australien: Den sjätte oktober anländer vi till Perth och kommer där att under tre dagar förhoppningsvis få tillräckligt mycket information och hjälp för att kunna klara oss själva i det stora landet Australien. Någon gång mellan dessa tre dagar och december kommer vi att bege oss österut till Adelaide, där vi har fått jobb under två veckor med att "plocka havre" genom Cattis kontakter. Vintern (Sommaren) kommer förmodligen att spenderas i syd/öst och sedan kommer vi troligtvis att jobba oss uppåt till den norra delen under våren (hösten), sen får vi se hur länge vi stannar! Det skulle ju vara grymt om vi kunde klämma in en liten avstickare till Nya Zeeland någongång också, för det är ett ställe jag alltid har velat åka till. Att hoppa Bungy Jump på Nya Zeeland (aktivitetens ursprungsland) står på min "Att-göra-innan-jag-dör"-lista sen länge!
     Detta är i alla fall vår grundläggande plan, baserad på mycket avancerade och djupa studier om klimatzoner, regnmängder, temperaturer, årstider, osv... Det var även så vi kom fram till att vi skulle starta vår resa i Perth. Vi läste att norra delen var bäst under vår sommar, eftersom det är torrperiod där då, och södra delen bäst under vår vinter, alltså deras sommar. Mitten var bra ungefär hela tiden, så då tog vi Perth (som för övrigt är den stad i Australien med flest soltimmar per år!). Västra Australien är det inte lika många som åker till heller så det är ju lite kul. :)



Titta vad jag hittade! Ljuvligt! Om två veckor och knappt två timmar är vi där. Då är nämligen klockan 00.30 lokal tid och då landar vårt flygplan, om allt vill sig väl! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar