måndag 8 april 2013

Monarto Zoo

I söndags gick vi på zoo! Och nej, inte Adelaide Zoo som jag redan varit på två gånger, utan Monarto Zoo, som ingen av oss varit på förut! Det är ett större zoo med större djur som ligger söderut i Adelaide Hills, mot Murray Bridge. De har chimpanser, noshörningar, lejon, geparder, giraffer, strutsar, olika antiloper, mm. Inhägnaderna är större och man vandrar antingen ca 20-30 minuter eller ta en shuttlebuss mellan de olika "stationerna" med en samling inhägnader och/eller en stor inhägnad. Det var en varm dag med en skön bris och vi vandrade en del, men åkte lite buss också. På bussen var det lite guidning och man kom närmare djuren, då de körde in i inhägnaderna, så vi missade t.ex. bisonoxarna för att vi gick, men det var skönt att gå också! På hemvägen stannade vi i Hahndorf och köpte glass. :)

Bland det bästa vi såg faktiskt. Hahaha, den såg så rolig och söt ut!
En rock wallaby
Några suddiga chimpanser. Det fanns en bebis också!
Przewalskis häst
Ett gäng glupska giraffer
Vit noshörning med unge!
Fler av samma sort.
Geparder på avstånd. Från bussen vi tog därifrån såg vi dem närmare och dessutom ett gäng jättesöta ungar! Bland det bästa jag såg. De är så fina!
En ensam struts.
Ännu en chimpans
En (död?) "African Painted Dog"

En gångstig
Halloo!
Dagen innan, i lördags, var det en stor dag för personen ovan då det var första fotbollsmatchen för säsongen! (Nörderiet är igång..) Så jag kollade såklart på fotboll under eftermiddagen. Efteråt åt vi middag på fotbollsklubben och sen gjorde vi inte så mycket mer, då allt vi skulle eventuellt göra blev inställt :( De förlorade för övrigt och fyra spelare skadade sig. Bra start.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar