torsdag 9 februari 2012

Jobb?

Igår satt vi länge här på State Library och sökte jobb intensivt. Skickade mejl och ringde och fick många nej. Lite nedslående I sista sekund fick jag dock ett mejl från ett working hostel i Maffra som kanske hade druvplockarjobb och bestämde att vi/jag skulle ringa dem imorgon. Sen gick vi och såg på 3D-bio på världens tredje största bioskärm som är sju våningar hög! Imax heter den och vi såg en film om tornados som hette "Tornado Alley 3D". Det var ganska häftigt och glasögonen var utomordentligt fula.
     Idag på morgonen så ringde helt plötsligt två olika hostels/jobbkontakter till Cattis och ger hyfsat positiva svar! Efter jämförelser och noga övervägningar så valde vi nu precis att åka till ett working hostel Shepparton (Shepparton Backpackers) där 95% av de boende har jobb. Det är inte garanterat jobb på direkten, men det var ändå bättre än de andra (tvungen att bo tält hos den ena och jobb bara 3-4 dagar/vecka hos den andra...). Vi åker redan imorgon! Shepparton ligger typ 2 h typ rakt norrut från Melbourne. Det är tomatplockning det handlar om. Hoppas vi får jobb snart så jag kan jobba av lite av de där förbaskade 88 dagarna (har jobbat 38 hittills, 50(!!) kvar!)! Kanske jobbar där i en månad, vi får se, men det är tanken just nu. Men ja, gött med jobb antar jag (även fast vi inte har nåt ännu, men ändå... :S)

Lite mer snyggt graffiti!

State Library

Royal Exhibition Building (vid Melbourne Museum)

Melbourne Museum (där Imax ligger)

Sött!
För övrigt har vi bytt hostel och bor nu på "Nomads All Nations Backpackers" på Flinders St. 10 dorm för 27$/natt. Billigare än 30$! Gratis pasta och ris :)

2 kommentarer:

  1. Jag har hört att man måste jobba de dagarna i sträck och på samma ställe. Men det stämmer alltså inte? För gud så bra isåfall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nix, så är det inte! Man kan jobba ihop dem på olika ställen. Sen behöver man bara bevis på att man har jobbat, typ referenser o lik. och(/eller?) ett formulär som går att ladda ner där man fyller i datum osv och där arbetsgivaren skriver på. Vi har precis skickat ut ett brev med våra papper som ska gå runt till alla våra tidigare arbetsgivare då vi inte hade de papprena från början! Så ha dem från början är smart! Här är pappren: http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1263.pdf.

      Radera