söndag 23 september 2012

Edithburg

I fredags vid lunchtid åkte vi alltså ett gäng på tre killar och mig ut på Yorke Peninsula till den lilla byn Edithburg vid havet, ca 3 h från stan. På släp hade vi med oss en stor båt. När vi kom fram till huset där vi skulle bo grillade vi, sen gick vi en liten promenad som slutade i spontanbad för två (inte mig) och sen såg vi semifinalsfotboll. Sydney är i final.

"The Burgh".
Bil + båt.
I lördags gick vi upp halv sju för att knyta linor och krokar och fixa med båten. Klockan nio var vi redo, åkte till båtrampen och vände. Alldeles för blåsigt. Så vi åkte tillbaka till huset, lämnade båten och åkte ut på andra äventyr. Åkte en bit söderut, kollade in en fyr, sälar och en val (!). Badade, i iskallt vatten, och sprang runt på en strand. Det blev lite fiskat till slut ändå, från stranden. Fångade bara sjögräs. Sen åkte vi lite norrut för att köpa ostron men det var stängt, så vi åkte till en kyrkogård och gick runt där ett tag (och "hälsade på" en släkting). Sedan hälsade vi på några släktingar fortfarande i livet.
     Efter det tog vi ett "spontant" bad och hoppade från piren. Uppfriskande.. Sen var det sjöglassamlardags. Arrgh!
     Runt klockan fyra-fem var det "do-or-die" för Adelaide Crows mot Hawthorn Hawks. Satans spännande. Väldigt frustrerande. Känslor hit och dit. Tv:n fick skäll. De förlorade. Med fem poäng. Surt. Hawthorn är i final. Vi gick till puben och åt bort våra känslor, sen gick vi hem och spelade Twister. Skrattade nästan ihjäl mig!

Fyren
Troubridge Beach - där vi badade
En krabba som attackerade mig när vi fiskade
Snäckor som blev ihopsamlade när storfiskarna tröttnade :P
Bara sjögräset nappade
"The Rock Pool" - denna legend. Plats för spontanbad och sjöglassamling.
Sjöglassamlingen.
I söndags vaknade vi vid sju tillen mycket mindre blåsig dag. Idag var det dags att åka båt! Vi lyckades få i den hyfsat stora båten i vattnet och sen gav vi oss av. Det visade sig blåsa en del ändå. Kyligt. Tur att vi inte gav oss ut i lördags! Vi andvände "cockles" (typ musslor) som bete. Inget napp. Vi var ute till runt tjugo i elva. Då drog vi upp båten igen, åkte tillbaka, packade ihop, städade och runt 12.30 åkte vi hem! Kom hem runt halv fem, efter några stopp här och där. Trött, så trött. Bra helg! :)

Rhys + båt
Fiskespön
Regan's fishing away
Jiho!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar