måndag 17 oktober 2011

Shark, shark!

Det här kommer att bli ett ganska långt inlägg då mycket har hänt de senaste dagarna och mycket kommer till att hända snart.

Så, till att börja med, vi har jobb. Två jobb! Tre jobb faktiskt, om man räknar med det i Adelaide som vi redan hade innn vi åkte! Allt är tack vare Aussi Jobs och fantastiska Anissa! På måndag åker vi till staden Merredin, ca tre timmar österut med tåg härifrån. Där ska vi jobba för Bob och hans fru och göra lite allt möjligt. På ”the worksheet” som vi har fått, där kontaktuppgifter, arbetsuppgifter och andra slags uppgifter står, står det att vi ska ägna oss åt ”sheep work, tractor driving, pipe work, some fencing, help in the kitchen and some cooking”. Ganska omväxlande med andra ord! Boende och mat ingår. Vi kommer att dela på en (40 timmars) tjänst och få 18 $ i timmen. Detta kommer vi att syssla med i ca två veckor.

I början av november byter vi arbetsplats och -ort till något helt annat. Då kommer vi att jobba på fält med att samla havre för ett företag som typ sysslar med forsking eller nåt (liknande det vi ska göra i Adelaide). Vi kommer att utgå från Perth och sen resa runt till olika platser i hela Western Australia! Kul! Vi kommer att bo i buss eller på nåt ställe på orten vi befinner oss. Boende och mat ingår (vi har möt kocken, hon är också en ”Aussijobber”) Det kommer att bli långa, ansträngande dagar, men det kommer bli grymt kul att resa runt, se outbacken och jobba på riktigt! Lönen är inte dålig den heller, 22 $ i timmen! Och eftersom inte utgifterna blir speciellt stora under den här tiden så kommer man nog att tjäna bra! :) Jobbet pågår till slutet av november (för oss iaf), sen drar vi vidare till Adelaide!
     Jag kommer kanske inte uppdaterna så ofta under den här tiden och mobiltäckningen kanske inte är så bra, bara så ni vet. Och det är förmodligen bra att vara nedkopplad ett tag. Men vi får se.

Men så till en liten resumé av den senaste veckan. Mycket har bestått i av att hänga på Aussi Jobs, men i fredags så hade vi först en arbetsintervju (typ) på morgonen med Peter som är chef för företaget som vi ska jobba med i november (Kalyx heter det), sen på eftermiddagen åkte vi till kuststaden Fremantle och gick runt där en stund. På kvällen var vi några som upptäckte den australiska natten. Kvällens lärdom: dubstep är dålig dansmusik.
     På lördagen, alltså igår, så utnyttjade vi äntligen vår resa till Rottnest Island som ingick i det startpaketet vi köpte. Vi åkte ganska tidigt på morgonen till färjeläget som låg en bit upp på kusten (man kan åka från Fremantle också men vi åkte nånannanstans ifrån). På vägen fick vi nästan en liten sightseeing tur av busschaffuören som pratade och tog småvägar längs kusten. Vi såg surfare som faktiskt surfade! Vid hamnen så fick vi våra förhyrda cyklar och snorkelset, som ingick, och sen åkte vi färja ut. Vid ett tillfälle på färjan sa kaptenen att man siktat val(!), men jag såg ingen (vet inte om nån annan gjorde det heller för den delen). Sen på Rottnest köpte vi lunch på Rottnest bakery, som vi cyklade iväg med till närmsta strand, där vi la oss i några timmar. Nu har vi även badat i In diska Oceanen också! Det var ganska kallt! Snorklade lite gjorde vi också, såklart! Sen cyklade vi en liten runda på ön innan vi åkte tillbaka igen. Rottnest sland var riktigt fint. På ön finns även massor av s.k. ”quokka's” (vallabykängurur), av vilka ön från början är döpt efter (”råttnästet” :P). Vi såg även sådana. Jättesöta! På kvällen kostade vi faktiskt på oss en restaurangmiddag! Jag åt lamm som var så mört att det nästan ramlade av benet, mmmm..
    Idag har det varit jättevarmt här i Perth så dagen har tillbringats på Cottesloe Beach. Så nu har man badat på en strand där en man för nån vecka sen nu troligtvis blev uppäten av en haj! Men ingen risk för hajar idag, bara vågor. Stora vågor. Nästan för stora vågor ibland, men det var kul! :)

Aussi Jobs

Fremantle

Fremantle Markets
?!?
Färdmedel på Rottnest Island
Rottnest Island
Vallabykänguru
Hajstranden!
Jag på Cottesloe!
För övrigt är väldigt farligt att gå i klädaffärer här. Snygga (vår!)kläder!

Förresten: Shark, shark! = Haj, haj! = Hej, hej! :) hihi



1 kommentar:

  1. Kul upplevelser du har! Jag kommer att följa dej med spänning ;) Önskar dej Lycka till! Kram Karin (mammas väninna)

    SvaraRadera