lördag 16 juni 2012

Darwin Stad

Så har jag nästan spenderat fyra dagar här i ”The Top End”, två i Darwin och två i nationalparken Kakadu. Jag bor hos Regans moster och hennes man (för allt var uppbokat, racing och skit pågår) och de är jättesnälla. Jag bor i ”Pearl Retirement Village” i Fannie Bay några kilometer från centrum. Det är så otroligt vackert här! Och varmt! Och soligt! Och underbart!
     Jag anlände något försenat till Darwin i onsdags, pga en urspårning förra veckan som satt frakttågsschemat ur spel och vi var tvungna att vänta bakom ett hela tiden. Knappt kl 19 hämtade maken mig och körde mig till mitt nya, temporära hem. Åt pizza, träffade mostern och åt glass. Väldigt trevliga!

The Ghan i Alice Springs
The Ghan i Katherine 
Min vagn, "R".
Dag ett i Darwin (onsdag): Mostern och maken körde runt mig på förmiddagen och visade mig olika platser i stan, bl.a. casinot, ”The Mall”, cullen bay, mm. Vi gick även in i ”Parliament House” och sen åt vi lunch i ”Wharf Precinct” (som är lite som piren i Jönköping kanske). Jag åt en krokodilburgare! Lite segt kött, kycklingaktigt plus en annan smak jag inte kunde identifiera. Sen åkte vi en sväng och kollade in ”Darwin Waterfront,” med ”Convention Centret” och vågpoolen. Sen var jag på fri fot när de åkte och handlade. Jag gick till shoppinggatan, ”The Mall”, och strosade runt där, gick upp och ner pc massa andra gator, sen gick jag strandvägen tillbaka. Jag gick lite vilse (två ggr :S) och tiden gick. Vi skulle grilla på kvällen och de ringde och sa var det skulle vara, men jag hörde dåligt, men vandrade på i tron att jag skulle se dem nångång. Gick och gick och till slut gav jag upp utmattad i tron om att jag gått för långt. Maken hämtade mig och det visade sig att om jag gått 500m längre hade jag vart där.
     I alla fall, grillade barramundi (fisk) och lite kött med fyra av deras vänner (ett par + dotter + pojkvän) i mörkret och hade utsikt över Darwin by night.

Mitt rum!
Bo där? Ja gärna!
Parliament House
Jag pä Parliaments House balkong
Wharf Precinct
Krokodilburgare!
Darwin Waterfront (vägpoolen och Convention Centret)
Lite aboriginsk konst (fick egentligen inte ta kort... oops!)
Vestys Beach
Solnedgäng
Vid grillplatsen
Dag två i Darwin (idag, lördag): Bacon och ägg till frukost, sen marknad i Parap där jag köpte ett par örhängen och en sjal. Och en banan och kokosvåffla och en mango lassi. Mums! Solsken, musik och underbar atmosfär! Jag älskar marknader! 
     Sen gick jag mot city. Tänkte att jag skulle gå till ”Aquascene” där de matar fiskar vid speciella tider. 14.45 till 16.45 idag. Gick via Vestys och Mindil Beach och badade fötterna. Så varmt idag! $15 kostade det visst att gå in och mata, men jag kostade på mig det. Väl inne så slogs kattfisk, barramundi, och sorter jag inte kommer ihåg namnen på, om bröd som folk slängde ut, även jag. En del var jättestora! Ställde mig i vattnet vid en ramp och lät fiskarna simma omkring mina ben ett tag. Kul! När jag sen skulle hoppa upp på rampkanten för att gå upp hände det en liten olycka... Jag skärde upp tre av mina tår på vassa ostronskal på rampväggen... Två små sår och ett djupt på¨stortån. Sprang till kassan poch lämnade blodspår efter mig. Ett helt fotavtryck framför kassan... Blödde massor! Fick i alla fall massa pappershanddukar, plåster, riktig aloe vera (för att stoppa blödningen) och efteråt, när jag gick därifrån efter jag plåstrat om mig själv, en glass :)
    Sen gick jag raka vägen hem och bokade en airport shuttle till imorgon. Kl 4.10 vi ett motel 18 min härifrån. Och jag ska gå dit med packning. På morgonen. Nej, mitt i natten! Uuh..

Välkommen!
Marknaden
Banan- och kokosvåffla
Mango lassi
Strand!
Fiskar!
Bada fötterna! 
Glad!
Vad har hänt här tro?
Intensiva dagar! Hoppas min tå läker snabbt så jag inte skapar blodspår till hajarna när jag ska dyka nästa vecka! :S Checkade precis in online på flyget. Imorgon gäller det! Ska skriva om Kakadu så snart jag kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar